Hoppa till innehållet

RESEPTIT


 

Mediterranean Marinade.jpg

Välimeren Marinadi

Ainekset:

0,5 dl sitruunamehua

1/2 tl chili flakes

1/2 tl rouhittua mustapippuria

1/2 tl merisuolaa

4 nauhaa sitruunan kuorta

3 valkosipulinkynttä murskattuna

0,5 dl karkeaksi silputtua tuoretta persiljaa

0,5 dl karkeaksi silputtua tuoretta basilikaa, korianteria, tilliä tai oreganoa. Tai sekoitus kaikkia.

0,5 dl Extra Virgin -oliiviöljyä

Balsamicomarinad.jpg

Balsamicomarinadi

Annos riittää noin 800 g:lle naudanlihaa.

 

Ainekset:

0,5 dl soijakastiketta

2 rkl balsamicoa

2 rkl fariinisokeria

1 iso murskattu valkosipulinkynsi

Reilusti mustapippuria myllystä

2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia

 

Putsaa liha ja laita se vakuumipussiin.

Sekoita marinadin ainekset ja kaada valmis marinadi lihan
päälle vakuumipussiin. Sen jälkeen tyhjiöpakkaa liha marinadissa.

Bearnaisesas.jpg

Bearnaisekastike

Ainekset:

3 keltuaista

3 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl salottisipulia tai keltasipulia hienonnettuna

1/2 ruukkua tuoretta rakuunaa (hienonnettuna) tai 2 tl kuivattua rakuunaa

4 murskattua valkopippuria

150g voita

1-2 hyppysellistä suolaa

 

Kuori ja pilko salottisipuli mahdollisimman pieneksi.

Lisää kastikekattilaan etikka, murskatut valkopippurit, salottisipulit ja rakuuna. Keitä kasaan kunnes nesteestä on noin puolet jäljellä, jotta kastikkeesta ei tule liian löysää. Anna jäähtyä.

Sulata voi kattilassa ja laita sivuun hetkeksi.

Kiehauta vesi pannulla tai kattilassa vesihaudetta varten.

Lisää keltuaiset etikka-rakuunaseokseen samalla vatkaten.

Aseta seos vesihauteeseen.

Vispaa seos ilmavaksi Celsius Whiskillä vesihauteessa.

Lisää voita vähän kerrallaan samalla koko ajan sekoittaen.

Vatkaa ja kuumenna kastike vesihauteessa kunnes kastike on koostumukseltaan riittävän paksua. Kastike ei saisi olla liian kuumaa (n.60 astetta), jotta kastike ei leikkaa kiinni.

Maista kastiketta, ja lisää suola ja pippuri sekä rakuuna ja persilja tarvittaessa.

Tarjoile kotitekoinen bearnaisekastike heti, tai pidä kastike lämpimän veden päällä. Varo kuitenkin, että vesi ei ole liian kuumaa tai kylmää, jotta seos ei leikkaa kiinni.

Fransk vaniljglass.jpg

Ranskalainen
vaniljajäätelö

Ainekset

n. 1,5 l valmista jäätelöä:

3 dl maitoa

2 kananmunaa

100 g sokeria

3 dl vispikermaa

Yhden vaniljatangon siemenet

 

Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi siemenet veitsellä. Kaada maito,

vaniljan siemenet ja vaniljatanko kattilaan ja anna kiehahtaa.

Vatkaa munat ja sokeri tasaiseksi. Poista vaniljatanko kuuman maidon seasta. Kaada vaniljamaito munasokeri-seoksen sekaan ohuena raitana, samalla vatkaten seosta. Lisää seos kattilaan ja lämmitä pienellä lämmöllä kunnes seos

alkaa paksuuntua (vaniljakastikkeen omaiseksi). Seoksen lämpötila ei saa ylittää 85 astetta. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä (mieluiten vedessä). Kun seos on jäähtynyt, sekoita kerma joukkoon (kerma ei saa olla vispattua) ja aseta kulho jääkaappiin. Anna jäähtyä mielellään yön yli. Seoksen on oltava jääkaappikylmää kun se kaadetaan jäätelökoneeseen.

Tuote lisätty ostoskoriin