Hoppa till innehållet

Sous Vide menetelmä

Oletko ravintolassa syödessäsi ihastellut täydellisesti kypsennettyä pihviä ja toivonut että onnistuisit yhtä hyvin kotikeittiössäsi? Sous vide -menetelmällä valmistettu ateria on helppo ja takuuvarma tapa yllättää illallisvieraat!

 

 

 

Sous-Vide.jpg

Sous Vide -vesihaudekypsentimessä raaka-aine valmistetaan tyhjiöön pakattuna matalassa ja tarkasti kontrolloidussa lämpötilassa. Jos haluat sisäfileen mediumina, lihan sisälämpötilan tulisi olla 52 - 55 astetta. Siksi uunissa 200 asteessa tai pannulla läpikypsäksi paistettu liha ei vastaa toivottua lopputulosta.

Vesihaudekypsentimeen asetetaan haluttu lämpötila ja tyhjiöpakattu liha laitetaan kypsentimeen. Näin liha tulee läpikotaisin halutun lämpöiseksi. Valmistusaika on pidempi kuin perinteisessä ruuanlaitossa. Menetelmä säilyttää poikkeuksellisen hyvin niin lihan, kalan kuin kasvistenkin maun, mehevyyden ja ravintoaineet.

Sous vide -menetelmällä ruokaan ei tule paistopintaa. Siksi liha ja kala kannattaa vielä nopeasti käyttää grillissä tai kuumalla pannulla kauniin paistopinnan ja pintamaun saamiseksi.

Valmistaudu saamaan kehuja ja ihailua illallisvierailtasi!

 

Sous vide [su: vi:d]

Sous Vide on 1970-luvulla Ranskassa kehitetty ruuanvalmistusmenetelmä. 
Sous Vide on ranskaa ja tarkoittaa "tyhjiössä".


Sous Vide -menetelmän periaatteena on valmistaa ruoka tarkasti kontrolloidussa lämpötilassa. Esimerkiksi härän sisäfile mediumina on sisälämpötilaltaan 52 - 55 astetta. Siksi lihan kypsentäminen 200 asteisessa uunissa tai läpipaistaminen pannussa ei tuo toivottua lopputulosta, vaan valmiissa pihvissä on eri kypsyysasteita.

Menetelmä
Sous Vide -menetelmällä lopputuloksena on liha joka on kauttaaltaan halutun lämpöinen. Tyhjiöpakkaaminen marinoinnin jälkeen suojaa lihaa vedeltä ja säilyttää sen luonnollisen maun. Tyhjiöpakkaamisen jälkeen liha lämpökäsitellään veden avulla. Veden avulla lihasta saadaan juuri oikean läpöinen. Tyhjiöpakkaaminen sekä suojaa lihaa että säilyttää mausteiden ja marinadin maut.

Tiivistetysti
1) Liha marinoidaan ja tyhjiöpakataan
2) Ruoka valmistetaan matalassa lämpötilassa vesihauteen tai uunin avulla
3) Liha on läpikotaisin täydellisesti valmistettu

Tuote lisätty ostoskoriin