Hoppa till innehållet

Valmistusmenetelmiä

marinating.jpg

Marinointi tyhjiöpakkaamalla

Lihan tyhjiöpakkaaminen marinoimisen jälkeen korostaa makuja, sillä liha on jatkuvassa kosketuksessa mausteiden tai marinadin kanssa.

Marinointiprosessi nopeutuu, kun se tehdään tyhjiöpakkaamalla. Paine avaa lihan/kalan lihassyyt ja marinadi imeytyy nopeammin.

Marinointi onnistuu muutamassa tunnissa päivien sijaan. Inspiroidu sivuiltamme löytyvistä resepteistä.

hot-fill.jpg

Hot fill - tähteiden nopea jäähdytys

Ilma ruoan ympärillä määrittää kuinka kauan ruoka säilyy.

Hot fill on ruoanvalmistusmenetelmä, joka muistuttaa hieman sous vide -metodia. Ruoka valmistetaan tavalliseen tapaan ja pakataan suljettaviin pusseihin.

Sen jälkeen ruoka viilennetään niin nopeasti kuin mahdollista 3 asteeseen. Jäähdytetty ruoka voidaan myöhemmin lämmittää vesihauteessa tai uunissa (alle sadassa asteessa). Ruoka voidaan myös lämmittää tavalliseen tapaan ilman pussia. Pussissa tulee olla mahdollisimman vähän ilmaa parhaan lopputuloksen saamiseksi.

Ruuan säilöntä kuumana pidentää sen käyttöaikaa huomattavasti verrattuna tavalliseen valmistamiseen ja säilöntään.

Kannattaa olla varovainen ettei polta itseään ja ruoka ei saa olla liian nestemäistä.

Tuote lisätty ostoskoriin