Mikä on Sous Vide?

Oletko ravintolassa syödessäsi ihastellut täydellisesti kypsennettyä pihviä ja toivonut, että onnistuisit yhtä hyvin kotikeittiössäsi? Sous Vide -vesihaudekypsennin mahdollistaa ruoan valmistuksen matalassa, tarkasti kontrolloidussa lämpötilassa, mestarikokkien tapaan.

Sous Vide

Sous Vide

Sous Vide on erityinen tapa lämpökäsitellä ruokaa, joka kehitettiin Ranskassa 1970-luvulla. Sous Vide tarkoittaa 'tyhjiössä'. 

Katso kuinka onnistut

Kuinka se toimii?

Sous Vide -menetelmällä lopputuloksena on liha joka on kauttaaltaan halutun lämpöinen. Tyhjiöpakkaaminen marinoinnin jälkeen suojaa lihaa vedeltä ja säilyttää sen luonnollisen maun. Tyhjiöpakkaamisen jälkeen liha lämpökäsitellään veden avulla. Veden avulla lihasta saadaan juuri oikean läpöinen. Tyhjiöpakkaaminen sekä suojaa lihaa että säilyttää mausteiden ja marinadin maut.

3 askelta täydelliseen lihaan

  1. Marinoi ja tyhjiöpakkaa liha
     
  2. Kypsennä liha matalassa lämpötilassa vesihauteella
     
  3. Paista liha nopeasti pannulla pintamaun parantamiseksi

Tyhjiöpakkauslaite on välttämätön sous videssä.

Tyhjiöpakkaa lähes mitä vain

Pidä ruoka tuoreena jopa 5 kertaa pidempään

Tyhjiöpakkaamalla ruokia säästät tilaa jääkaapissa ja pakastimessa. Lisäksi ruoka pysyy tuoreena jopa 5 kertaa pidempään - helppo tapa vähentää ruokajätteitä!

Näin teet täydellistä sous vide -valmistettua ruokaa

Sous Vide -vesihaudekypsentimessä raaka-aine valmistetaan tyhjiöön pakattuna matalassa ja tarkasti kontrolloidussa lämpötilassa. Jos haluat sisäfileen mediumina, lihan sisälämpötilan tulisi olla 52 - 55 astetta. Siksi uunissa 200 asteessa tai pannulla läpikypsäksi paistettu liha ei vastaa toivottua lopputulosta.

Vesihadekypsentimeen asetetaan haluttu lämpötila ja tyhjiöpakattu liha laitetaan kypsentimeen. Näin liha tulee läpikotaisin halutun lämpöiseksi. Valmistusaika on pidempi kuin perinteisessä kypsentämisessä. Menetelmä säilyttää poikkeuksellisen hyvin niin lihan, kalan kuin kasvistenkin maun, mehevyyden ja ravintoaineet.

Sous vide -menetelmällä ruokaan ei tule paistopintaa. Siksi liha ja kala kannattaa vielä nopeasti käyttää grillissä tai kuumalla pannulla kauniin pastiopinnan ja pintamaun saamiseksi.

Sous Vide & tyhjiöpakkauslaitteet

Kaikille kotikokeille! Tyhjiöpakatut elintarvikkeet säilyvät tuoreina jopa viisi kertaa pidempään kuin perinteisiä säilytysmenetelmiä käytettäessä. Voit tyhjiöpakata lähes kaikkea lohesta ruoantähteisiin ja riistaan. Jos sinulla on jo tyhjiöintilaite ja haluat ammattilaistasoisia tuloksia, sous vide -sirkulaattori voisi olla seuraava askel. Tällä sivulla kerrotaan sous vide -menetelmästä, kerrotaan lämpötiloista ja annetaan sous vide -ruokaohjeita. Kerromme sous vide -menetelmästä ja sen alkuperästä. Lisäksi voit katsoa esittelyvideoita. Täältä löydät myös eri hintaluokkien parhaat sous vide- ja tyhjiöintilaitteet. Lisäksi saat vinkkejä tyhjiöintipussien valintaan. Opi kaikki tietämisen arvoinen sous vide- ja tyhjiöintilaitteista sekä löydä oikeat tuotteet, jotta onnistut keittiössä yhdessä kanssamme. Olitpa sitten harrastaja tai ammattilainen.