Ainesosat
| Lohi: | |
| 2 | lohifileetä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| Suolaa & pippuria | |
| Perunat: | |
| 400 g | pieniä perunoita, keitettynä |
| 1 | kevätsipuli, silputtuna |
| ½ | punasipuli, hienoksi silputtuna |
| 1 rkl | persiljaa, silputtuna |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| Suolaa & pippuria | |
| Tillikastike: | |
| 200ml | kermaa |
| 50 ml | maitoa |
| ½ | sipuli, hienoksi silputtuna |
| 1 tl | Maizenaa, sekoitettuna 1 rkl veteen |
| 1 rkl | tuoretta tilliä, silputtuna |
| Hyppysellinen muskottipähkinää | |
| Suolaa & pippuria maun mukaan | |
| ½ | sitruunan mehu |
| Kaali: | |
| 200 g | lehtikaalia, suikaloituna |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| Suolaa |
Toimi näin
-
Lohi:
-
Kuumenna oliiviöljy pannulla.
-
Mausta lohifileet suolalla ja pippurilla.
-
Paista nahkapuoli alaspäin 3-4 minuuttia, käännä sitten ja paista vielä 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
-
Perunat:
-
Sekoita keitetyt perunat kevätsipulin, punasipulin, persiljan, oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa.
-
Tillikastike:
-
Lämmitä kerma ja maito pannulla ja lisää hienonnettu sipuli.
-
Sekoita Maizena-seos ja anna kastikkeen paksuuntua.
-
Lisää tilli, muskottipähkinä, suola, pippuri ja tilkka sitruunamehua.
-
Kaali:
-
Kuumenna voi ja oliiviöljy pannulla.
-
Paista kaalia, kunnes se saa hieman väriä.
-
Mausta suolalla.
-
Tarjoilu:
-
Aseta lohi lautaselle marinoitujen perunoiden päälle, kaada tillikastike päälle ja tarjoile paistetun kaalin kanssa.