Ainesosat
Lohi: | |
2 | lohifileetä |
1 rkl | oliiviöljyä |
Suolaa & pippuria | |
Perunat: | |
400 g | pieniä perunoita, keitettynä |
1 | kevätsipuli, silputtuna |
½ | punasipuli, hienoksi silputtuna |
1 rkl | persiljaa, silputtuna |
2 rkl | oliiviöljyä |
Suolaa & pippuria | |
Tillikastike: | |
200ml | kermaa |
50 ml | maitoa |
½ | sipuli, hienoksi silputtuna |
1 tl | Maizenaa, sekoitettuna 1 rkl veteen |
1 rkl | tuoretta tilliä, silputtuna |
Hyppysellinen muskottipähkinää | |
Suolaa & pippuria maun mukaan | |
½ | sitruunan mehu |
Kaali: | |
200 g | lehtikaalia, suikaloituna |
1 rkl | voita |
1 rkl | oliiviöljyä |
Suolaa |
Toimi näin
-
Lohi:
-
Kuumenna oliiviöljy pannulla.
-
Mausta lohifileet suolalla ja pippurilla.
-
Paista nahkapuoli alaspäin 3-4 minuuttia, käännä sitten ja paista vielä 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
-
Perunat:
-
Sekoita keitetyt perunat kevätsipulin, punasipulin, persiljan, oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa.
-
Tillikastike:
-
Lämmitä kerma ja maito pannulla ja lisää hienonnettu sipuli.
-
Sekoita Maizena-seos ja anna kastikkeen paksuuntua.
-
Lisää tilli, muskottipähkinä, suola, pippuri ja tilkka sitruunamehua.
-
Kaali:
-
Kuumenna voi ja oliiviöljy pannulla.
-
Paista kaalia, kunnes se saa hieman väriä.
-
Mausta suolalla.
-
Tarjoilu:
-
Aseta lohi lautaselle marinoitujen perunoiden päälle, kaada tillikastike päälle ja tarjoile paistetun kaalin kanssa.