Yleiset osto- ja toimitusehdot

Viimeksi päivitetty 2022-07-08

Groupe SEB Finland OY

Bolero Business Park, Atomitie 2
00370 Helsinki​
Finland

Y- tunnus ​0889508-0

Contact-fi@obhnordica.com

Tietoja OBH Nordicasta

OBH Nordica myy kotitaloustuotteita. Tavoitteenamme on asiakas keskittyen tarjota sinulle asiakkaana hyvä asiakaspalvelu ja ostokokemus, kun teet ostoksia meillä.

Ostotiedot

Osto- ja toimitusehdot koskevat OBH Nordica.fi -sivustolla tehtyjä ostoksia ja tilauksia, ja ne sisältävät ostostasi koskevia tietoja ja ehtoja. OBH Nordica.fi pidättää oikeuden muuttaa näitä yleisiä osto- ja toimitusehtoja ilmoittamatta niistä etukäteen sinulle asiakkaana. Tilaustasi koskevat ehdot, jotka on julkaistu OBH Nordica.se -sivustolla ostohetkellä.

Tekemällä tilauksen OBH Nordica.se -sivustolla hyväksyt myyntiehtomme ja sitoudut ostamaan tilatut tuotteet. Noudatamme Ruotsin kuluttajalainsäädäntöä ja ostoehtomme täydentävät etäkauppalakia ja kuluttajaostolakia.

OBH Nordica on suunnattu yksityishenkilöille ja tekee sopimuksia vain täysi-ikäisten (yli 18-vuotiaiden) kanssa.

Asiakkaana meillä on oikeus pyytää tietoja rekisteröidyistä henkilötiedoistasi sekä pyytää niiden poistamista tai muuttamista. Jos sinulla on muita kysymyksiä, olet tervetullut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse tai puhelimitse.

Lisenssi

Yhtiö myöntää sinulle lisenssin katsella ja käyttää tämän verkkosivuston materiaaleja (tietoja tai ohjelmistoja) vain henkilökohtaiseen ja ei-kaupalliseen käyttöön.

Tuotekuvaukset

Pyrimme varmistamaan, että tuotteidemme värit, koot ja kuvaukset ovat tarkkoja. Pieniä eroja voi kuitenkin esiintyä.

Hinnoittelu

Kaikki tuotteidemme hinnat ovat euroissa (paikallisessa valuutassa) ja sisältävät ALV:n, ellei toisin nimenomaisesti mainita. Pidätämme oikeuden muuttaa hintoja milloin tahansa. Kaikki OBH Nordican hinnat ovat ajan tasalla, ja ne sisältävät ALV:n. Hinnat ovat dynaamisia, ja muutoksia voidaan tehdä milloin tahansa ilman ennakkoilmoitusta. Emme tarjoa hintatakuuta, ja kassalla voimassa olevaa hintaa sovelletaan. Toimitusmaksu voidaan lisätä, ja se näytetään kassalla tilauksen yhteydessä.

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin, teknisiin vikoihin, varastoeroihin, kirjoitusvirheisiin ja loppuunmyytyihin tuotteisiin.

Tilaaminen

Tilauksia voi tehdä verkkosivustomme kautta. Kun tilaus on tehty, vahvistus lähetetään rekisteröityyn sähköpostiosoitteeseesi. OBH Nordica -tilauksen tekeminen tarkoittaa, että hyväksyt ehtomme ja sitoudut ostamaan tilatut tuotteet.

Kun tilaus on valmis, saat tilausvahvistuksen, joka lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistuksena siitä, että olemme vastaanottaneet tilauksesi. Jos havaitset poikkeamia tai et ole saanut tilausvahvistusta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin autamme sinua. Huomaa, että tilausvahvistus ei ole kuitti eikä sitova vahvistus siitä, että toimitus tapahtuu.

Pidätämme oikeuden muuttaa tai peruuttaa vastaanotettuja tilauksia tarpeen mukaan, jos toimitusta ei voida odotusten vastaisesti tehdä esimerkiksi loppuunmyynnin, varastoerojen tai mahdollisten kirjoitusvirheiden tapauksessa. Jos emme pysty toimittamaan tilaustasi tai sen osia, otamme sinuun yhteyttä. Saat tietenkin hyvityksen viipymättä, jos tilaustasi ei voitu toimittaa.

Kun tilauksesi on lähetetty OBH Nordican varastosta, saat toimitusvahvistuksen kuitin kanssa. Kuitti on vahvistus siitä, että sinun ja OBH Nordica.fi välillä on tehty sitova sopimus.

Maksaminen

Tavaroista voidaan maksaa Visalla, Mastercardilla tai muilla sivustolla mainituilla maksutavoilla. Tavarat lähetetään, kun maksu on vastaanotettu kokonaisuudessaan.

Jotta voimme tarjota sinulle erilaisia maksuvaihtoehtoja, meidän on jaettava henkilötietojasi ja tilaustietojasi maksupalveluntarjoajiemme kanssa. Käsittelemme henkilötietojasi sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

Voit lukea lisää kumppanimme Klarnan tietosuojakäytännöstä napsauttamalla tästä.

Tarjoamme seuraavat maksuvaihtoehdot:

Korttimaksu: Voit tehdä ostoksia Mastercard- ja Visa-korteilla. Sinun on annettava nimesi ja korttitietosi kassalla, jotta voit suorittaa maksun loppuun. Summa pidetään varattuna tililtäsi, kunnes tavarat ovat lähteneet varastoltamme. Palautuksen tapauksessa summa hyvitetään maksuun käyttämääsi korttiin liittyvälle tilille.

Osamaksu Klarnalla tarjoaa sinulle mahdollisuuden jakaa maksusi maksueriin. Luoton tarjoaa maksupalveluntarjoajamme Klarna. Luotto antaa lainaajalle mahdollisuuden maksaa erissä kuukausittain. Meidän on jaettava joitakin henkilötietojasi sekä yhteystiedot ja tilaustiedot Klarnan kanssa, jotta Klarna voi arvioida, mitkä maksutavat ovat sinulle olennaisia. Henkilötietoja käsitellään sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

Voit lukea lisää Klarnan tietosuojakäytännöstä napsauttamalla tästä.

Voit lukea lisää Klarnan kiinteän erämaksun luottosopimuksesta tästä linkistä.

Luottoarvio ei aiheuta ilmoitusta luottolaitoksille.

MobilePay: Voit lukea lisää henkilötietojen  käsittelyystä https://mobilepay.fi/asiakastuki/gdpr

Kampanjakoodi

Alennuskoodit näppäillään kassalla kohtaan, jossa pyydetään alennuskoodia. Alennuskoodeja ei voi yhdistää muihin tarjouksiin, ellei sitä ole ilmoitettu selvästi kyseisen alennuskoodin ehdoissa. Asiakkaana olet vastuussa oikean alennuskoodin antamisesta, kun teet ostoksia OBH Nordica.fi:ssä.

Toimitus

Pienten kodinkoneiden toimitusaika vaihtelee saatavuuden ja toimitustavan mukaan. Yhtiö ei ole vastuussa kuljetusyritysten tai kansainvälisten tulliosastojen aiheuttamista viivästyksistä.

Tarjoamme ilmaisen toimituksen, kun teet ostoksia yli 50 euron edestä. Muussa tapauksessa lisätään 7,90 euron toimituskulut. Toimitusaika on yleensä 3–5 arkipäivää, mutta jos asut syrjäisessä paikassa, toimitus voi kestää 3–9 arkipäivää. Saat seurantalinkin kuljetusyritykseltä (Posti) heti, kun tilauksesi on lähetetty varastoltamme.

Teemme kaikkemme, jotta saisimme tilauksesi lähtemään mahdollisimman nopeasti. Jos toimitus viivästyy, ilmoitamme sinulle sähköpostitse. Jos luvattu toimitusaika ylittyy, voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

OBH Nordica on vastuussa vahingoista ja pakettien katoamisesta kuljetuksen aikana. Jos vaurioita tapahtuu palauttaessasi paketteja asiakkaana meille OBH Nordicaan, olet asiakkaana vastuussa tuotteista. Jos pakkaus on vaurioitunut vastaanottamisen yhteydessä, siitä on ilmoitettava välittömästi kuljetusliikkeelle. Jos paketin avaamisen aikana huomaat, että sisältö on vaurioitunut, pyydämme sinua tekemään valituksen kysymyslomakkeellamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Peruuttamisoikeus ja takuu

Etäsopimuslain mukaan sinulla on 14 päivän peruuttamisoikeus yksittäisistä tavaroista ja palveluista. Me OBH Nordica.fi -sivustolla haluamme kuitenkin helpottaa sinua asiakkaana ja tarjota sinulle 30 päivän avoimen oston.

Etäsopimuksista ja toimitilojen ulkopuolisista sopimuksista annettu laki (2005:59) rajoittaa peruuttamisoikeuden käyttöä. OBH Nordica.fi ilmoittaa sinulle asiakkaana, että peruuttamisoikeus ei koske, jos 11 §:n 4 kohdan mukainen sopimus viittaa "tuotteeseen, joka voi nopeasti huonontua tai tulla liian vanhaksi".

Jos haluat hyödyntää 30 päivän avointa ostoa, sinun tulee ilmoittaa meille viimeistään 30 päivän kuluessa toimituksen vastaanottamisesta, että haluat palauttaa tuotteesi ottamalla yhteyttä OBH Nordica.fi -palveluun yhteydenottolomakkeemme kautta. Älä unohda käyttää tilausnumeroasi viitteenä.

Muista, että tuote tulee palauttaa OBH Nordican varastoon samassa kunnossa kuin sen vastaanotit. Tuotteen alkuperäistä pakkausta ei saa käyttää ulkopakkauksena, sillä tuote voi vaurioitua kuljetuksen aikana. Mikäli tuote ei ole enää ennallaan, pidätämme oikeuden periä hyvityksessä korvausta tuotteen arvon alenemisesta. Arvonalennus tapahtuu, kun tavaran ominaisuudet ovat saaneet persoonallisen vaikutelman ja niitä on käytetty enemmän kuin on tarpeen tavaran ominaisuuksien toteamiseksi. Kun OBH Nordican varasto on vastaanottanut palautetun tuotteen, tuotteen summa palautetaan. Huomaathan, että osittaisen palautuksen yhteydessä toimituskuluja ei palauteta.

Peruuttamisoikeutta ei voida käyttää, jos tuote on palautettu vahingoittuneena tai sitä on käytetty siten, ettei peruuttamisoikeutta voida soveltaa. Palautettua tuotetta ei tällöin palauteta tai ostaja voi halutessaan lähettää palautetun tuotteen takaisin, jos tuotetta halutaan uudelleen.

Summa palautetaan viimeistään 14 päivän kuluessa siitä, kun olemme vastaanottaneet tuotteen takaisin OBH Nordican varastoon ja hyvitys tapahtuu samalla maksutavalla kuin ostohetkellä.

On tärkeää, että säilytät rahdinkuljettajalta saamasi rahtikirjan, kunnes OBH Nordica.sfi hyväksyy palautuksen.

Kuljetusreklamaatiot

Kun olet vastaanottanut paketin, suosittelemme tarkistamaan mahdollisimman pian, vastaako toimitus odotuksia. Tarkista, että paketti on toimitettu ilman näkyviä pakkausvaurioita, että olet saanut oikean tuotteen toimitettuna ja että se on virheetön.

Virhetapauksissa otat yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse tai puhelimitse kohtuullisen ajan kuluessa virheen havaitsemisesta, mutta suosittelemme kuitenkin, että lähetät valituksen meille kirjallisesti. Kuljetusvaurioiden sattuessa sinun on liitettävä kuvia pakkausvaurioista ja tuotteen mahdollisista vaurioista yksinkertaistaaksemme ja nopeuttaaksemme prosessia meille ja kuljettajillemme. Kun olemme käsitelleet tapauksesi ja tehneet vaatimuksen rahdinkuljettajaa vastaan, otamme sinuun yhteyttä.

Huolto ja korjaus

Valitusoikeus on voimassa kolme vuotta lähetyksen vastaanottamisesta. Reklamaatiooikeus koskee alkuperäisiä valmistusvirheitä lakisääteisen reklamaatiooikeuden mukaisesti. Jotta vaihto tai korjaus voidaan hyväksyä, meidän on ensin tutkittava tuote. Virheen tai huolimattomuuden sattuessa meillä tai kumppanillamme on oikeus periä sinulta tarkastuskulut ja mahdolliset toimituskulut. Jos haluat mainostaa tuotettasi, pyydämme ottamaan meihin yhteyttä mahdollisimman pian, mutta mielellään kahden kuukauden kuluttua virheen havaitsemisesta. Voit vaatia virheen korjaamista, hinnanalennusta, korvausta, uutta toimitusta tai oston peruuttamista olosuhteiden mukaan. Asiakaspalvelumme pitää sinut ajan tasalla asian käsittelyn aikana.

Huomioithan, että yrityksillä on ostolain mukainen kahden vuoden reklamaatiooikeus.

Jos käyttöopas on kadonnut, sen voi ladata tai tulostaa tuotesivulta.

Avokauppa

OBH Nordica jättää 30 päivän avoimen oston. Kun teet ostoksia verkkokaupassamme, avoin ostoaika alkaa paketin vastaanottamisesta. Palautukset suoritetaan samalla maksutavalla.

Force majeure

OBH Nordica ei ole vastuussa vahingoista tai viivästyksistä, jotka johtuvat lainsäädännöstä, valtion toimista, liikekannallepanosta, sotatapahtumasta, takavarikoinnista, valuuttarajoituksista, järjestelmävirheistä, virheistä tai rajoituksista alihankkijoiden toimituksissa, lakosta, työsulusta, boikotista, saarrosta tai muista vastaavista olosuhteista, jotka estävät OBH Nordicaa toteuttamasta toimitusta tavalla, jonka myötä toimitus ei voi tapahtua muuten kuin epätavallisen kalliilla kustannuksilla.

Tietosuojakäytäntö

Yhtiö noudattaa Finland henkilötietolakia käsitellessään henkilötietoja. Voit lukea tietosuojakäytännöstämme lisää siitä, miten käsittelemme henkilötietoja.

Saatat jakaa henkilötietojasi kanssamme, kun teet ostoksia Groupe SEB Finland OY on ruotsalainen yhtiö, joka on rekisteröity Ruotsin yritysten rekisteröintitoimistoon numerolla 0889508-0, ja on henkilötietojesi rekisterinpitäjä. Lisätietoja siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi, on tietosuojakäytännössämme.

Vastuun rajoitus

Yhtiö ei ole vastuussa mistään epäsuorista tai välillisistä menetyksistä tai vahingoista, jotka liittyvät verkkosivuston käyttöön tai tavaroiden ostamiseen verkkosivustolta.

Ehtojen muutokset Yhtiö pidättää oikeuden muuttaa näitä ehtoja milloin tahansa. Muutokset julkaistaan tällä verkkosivustolla.

Yhteystiedot ja lisätiedot Jos sinulla on valituksia tai palautetta, otamme ne mielellämme vastaan asiakaspalvelumme kautta. Tavoitteenamme on vastata asiaasi mahdollisimman pian, mutta vastausaikamme on 48 tuntia.

Pyrimme aina löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun jokaiseen tilanteeseen.