Ainesosat
400 g | kananrintafileetä |
8 viipaletta | pekonia |
Tomaatteja | |
Salaattia | |
4 viipaletta | vaaleaa leipää |
Grillimaustetta | |
Voita paistamiseen | |
Marinadi: | |
1 rkl | grillimaustetta |
1 rkl | valkoviinietikkaa |
1 ½ dl | rypsiöljyä |
Suolaa | |
Pippuria | |
Nopea béarnaisekastike: | |
50 g | voita |
2 ½ rkl | vehnäjauhoja |
2 dl | vettä |
2 tl | etikkaa |
½ tl | estragonia |
1 tl | sipulijauhetta |
1 | hyppysellinen mustapippuria, karkeasti jauhettuna |
1 | kasvisliemikuutio |
1 dl | creme fraichea |
1 | kananmunan keltuainen |
Toimi näin
-
Marinoi kana vähintään tunnin ajan, mielellään pidempään.
-
Béarnaisekastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita se jauhojen kanssa. Lisää vettä vähitellen. Sekoita mukaan creme fraiche ja kaikki mausteet.
-
Ota kattila pois liedeltä ja sekoita mukaan kananmunan keltuainen. Älä lämmitä kastiketta enää liedellä.
-
Leikkaa tomaatit ja valmistele salaatti.
-
Paista tai grillaa kana. Voit halutessasi jakaa fileet, jotta ne kypsyvät helpommin. Mausta grillimausteella.
-
Leikkaa leipä puoliksi ja paista se voissa.
-
Aseta leipä, salaatti, tomaatit ja kana. Kaada kastike päälle ja laita toinen leipäviipale päälle. Voit tarvittaessa laittaa cocktailtikkun pitämään sandwichin koossa.