Ainesosat
Lohi: | |
250 g | lohifileetä annospaloina |
Suolaa ja tuoretta mustapippuria | |
Salaatti: | |
½ | kurkku |
200 g | mansikoita |
1 | tuore punainen chili |
2 rkl | vettä |
1 rkl | etikkaa (12%) |
1 rkl | sokeria |
1 rkl | kalakastiketta |
2 rkl | tilliä |
Tarjoiluun: | |
300 g | uusia perunoita |
50 g | voita |
Toimi näin
-
Keitä perunat suolatussa vedessä.
-
Leikkaa kurkku vinoiksi viipaleiksi.
-
Leikkaa mansikat neljään osaan.
-
Poista chilinsiemenet ja leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli.
-
Sekoita vesi, etikka, sokeri ja kalakastike kulhossa. Lisää kurkku, mansikat, chili ja tilli. Anna maustua hetken ennen tarjoilua.
-
Sulata voi ja kaada se perunoiden päälle tarjoilun yhteydessä.
-
Grillaa lohi, kunnes sen sisälämpötila on 48°C. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoa kurkkusalaatin ja perunoiden kanssa.