Ainesosat
| Lohi: | |
| 250 g | lohifileetä annospaloina |
| Suolaa ja tuoretta mustapippuria | |
| Salaatti: | |
| ½ | kurkku |
| 200 g | mansikoita |
| 1 | tuore punainen chili |
| 2 rkl | vettä |
| 1 rkl | etikkaa (12%) |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 rkl | kalakastiketta |
| 2 rkl | tilliä |
| Tarjoiluun: | |
| 300 g | uusia perunoita |
| 50 g | voita |
Toimi näin
-
Keitä perunat suolatussa vedessä.
-
Leikkaa kurkku vinoiksi viipaleiksi.
-
Leikkaa mansikat neljään osaan.
-
Poista chilinsiemenet ja leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli.
-
Sekoita vesi, etikka, sokeri ja kalakastike kulhossa. Lisää kurkku, mansikat, chili ja tilli. Anna maustua hetken ennen tarjoilua.
-
Sulata voi ja kaada se perunoiden päälle tarjoilun yhteydessä.
-
Grillaa lohi, kunnes sen sisälämpötila on 48°C. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoa kurkkusalaatin ja perunoiden kanssa.