Ainesosat
6 | kananmunaa |
2 | kypsää banaania |
1 ½ dl (n. 110 g) | gluteenittomia kaurahiutaleita |
1 dl (n. 65 g) | avokado- tai oliiviöljyä |
2 | isoa porkkanaa (n. 180 g), raastettuna |
1 ½ dl (n. 110 g) | saksanpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä, rouhittuna |
4 tl | leivinjauhetta |
2 tl | kanelia |
1 tl | vaniljauutetta |
2 rkl | tahinia (seesamitahna) |
2 rkl | vaahterasiirappia tai agavesiirappia |
Kuorrutus | |
220 g | tuorejuustoa (esim. Philadelphia) |
0,5 dl | jogurttia (mieluiten maustamatonta) |
0,5 dl | vaahterasiirappia |
1 tl | vaniljauutetta |
Toimi näin
-
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
-
Jauha kaurahiutaleet tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa jauhoksi.
-
Soseuta banaanit kulhossa.
-
Sekoita banaanisose ja kaurajauho suuressa kulhossa.
-
Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi lastalla.
-
Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista uunissa noin 45 minuuttia.
-
Kuorrutus
-
Vatkaa tuorejuusto, jogurtti, vaahterasiirappi ja vaniljauute kulhossa sähkövatkaimella tai käsin 3–5 minuutin ajan, kunnes koostumus on sileä ja kermainen.
-
Levitä kuorrutus kakun päälle, kun se on jäähtynyt.