Vegaaniset pääsiäismuffinit

Vegaaniset pääsiäismuffinit

Nämä vegaaniset suklaamuffinit ovat täydellisiä piristämään pääsiäisjuhlaa. Kermaisen voikreemitäytteen ja koristeina käytettävien syötävien kukkien tai suklaamunien ansiosta ne ovat sekä kauniita että maukkaita. Muffinit on helppo leipoa ja ne eivät sisällä eläinperäisiä tuotteita.
Ainesosat
Muffineihin:
1,2 dl kasvipohjaista maitoa
2 rkl sitruunamehua
6 rkl auringonkukkaöljyä tai sulatettua ja jäähdytettyä kookosöljyä
1,2 dl paksua kasvipohjaista jogurttia
1 dl vaaleaa fariinisokeria
1 tl vaniljaesanssia
1,8 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia vehnäjauhoja
0,4 dl kaakaojauhetta
1 rkl kahvijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Hyppysellinen suolaa
Voikreemiin:
100 g vegaanista voita, pehmeää
1 tl vaniljaesanssia
250-300 g tomusokeria
2 rkl kasvipohjaista maitoa
Koristeluun: Syötäviä kukkia tai pieniä suklaamunia