Ainesosat
350 g | punaisia linssejä |
500 ml | lämmintä vettä |
½ tl | suolaa |
Neutraalia öljyä | |
2 | kypsää avokadoa |
½ | punasipulia |
1 | tomaatti |
Muutama mintunlehti (valinnainen) | |
½ | sitruunan mehu |
2 rkl | oliiviöljyä |
Suolaa ja pippuria | |
Muutama vihreä salaattilehti | |
50 g | mustia oliiveja, kivet poistettu |
12 | kirsikkatomaattia |
1 | kevätsipuli |
1 | paprika |
Toimi näin
-
Valmista Tortillat:
-
Sekoita linssit tehosekoittimessa korkeimmalla nopeudella 1 minuutin ajan.
-
Lisää lämmin vesi ja suola, sekoita vielä 1 minuutti.
-
Kaada vähän taikinaa kevyesti öljyttyyn pannuun keskilämmöllä.
-
Paista jokaista tortillaa noin 1 minuutti per puoli, kunnes ne ovat kypsiä.
-
Aseta valmiit tortillat lautaselle ja aseta sivuun.
-
Valmista Guacamole:
-
Kuori ja leikkaa avokadot isoiksi paloiksi.
-
Murskaa avokadot kulhossa haarukalla, jätä muutama pala kokonaiseksi.
-
Hienonna punasipuli ja lisää se.
-
Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi ja lisää.
-
Hienonna minttu (jos käytät) ja lisää.
-
Lisää sitruunamehu ja oliiviöljy.
-
Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita.
-
Peitä muovikelmulla ja säilytä jääkaapissa.
-
Valmista Koristelut:
-
Neljänne kirsikkatomaatit.
-
Hienonna kevätsipuli.
-
Leikkaa paprika kuutioiksi.
-
Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Tarjoilu:
-
Tarjoile tortillat guacamolen, vihannesten, salaattilehtien ja oliivien kanssa.
Mitä pidit reseptistä?