Ainesosat
6 | munaa |
2 | keltuaista |
1 tl | sinappia |
1 tl | valkoviinietikkaa |
2/3 dl | öljyä |
½ | porkkanaa |
Mustapippurijyvä | |
Vettä |
Toimi näin
-
Mittaa öljy astiaan ja jätä sivuun.
-
Kiehauta kattilassa vettä ja lisää munat. Anna munien kiehua 10-12 minuuttia tai kunnes ne ovat kovaksi keitettyjä. Ota munat pois ja anna niiden jäähtyä kylmässä vedessä.
-
Poista munien kuoret ja leikkaa kolmannes yläosasta. Poista keltuaiset varovasti ja laita ne kulhoon.
-
Valmistaaksesi majoneesin, vatkaa keltuaiset, sinappi ja etikka kulhossa. Lisää öljy tipoittain samalla kun jatkat vatkaamista, kunnes majoneesi on paksua ja kermaista.
-
Murskaa keitetyt keltuaiset haarukalla ja sekoita ne majoneesiin.
-
Kaada seos pursotinpussiin ja koristele munat täyttämällä ne keltuais-majoneesiseoksella.
-
Kuori porkkana ja leikkaa se viipaleiksi. Leikkaa pieni nokka ja jalat, ja lisää ne muniin. Käytä 2 pippurijyvää silmiksi ja tarjoile.
Mitä pidit reseptistä?