Ainesosat
| 500 g | tuoreita ruusukaaleja |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa ja pippuria maun mukaan | |
| Vapaavalintaisia mausteita (esim. valkosipulijauhetta, balsamiviinietikkaa, sitruunamehua tai pekonipaloja lisämakua varten) |
Toimi näin
-
Valmistele ruusukaalit: Huuhtele ruusukaali ja poista mahdolliset irto- tai värjäytyneet lehdet. Leikkaa juuren alaosa pois ja puolita jokainen ruusukaali.
-
Mausta ruusukaalit: Laita ruusukaali suureen kulhoon. Lisää oliiviöljy, suola, pippuri ja haluamiasi mausteita. Sekoita hyvin.
-
Esilämmitä air fryer 190 °C:seen.
-
Kypsennä ruusukaalit: Aseta ruusukaali air fryerin koriin. Varmista, että ne ovat yhdessä kerroksessa eivätkä liian tiiviisti. Kypsennä noin 15–20 minuuttia, ravista koria tai sekoita kerran kypsennyksen aikana tasaisen rapeuden varmistamiseksi. Ruus
-
Tarjoilu: Kun ruusukaalit ovat valmiita, ota ruusukaali pois air fryeristä ja tarjoile kuumana. Nauti lisukkeena tai kevyenä alkupalana.