Ainesosat
1½ dl | Tummaa siirappia |
1½ dl | Kuohukermaa |
3 dl | Sokeria ja kanelia tarjoiluun |
½ rkl | Jauhettua neilikkaa |
1 rkl | Jauhettua inkivääriä |
½ rkl | Jauhettua kardemummaa |
1 rkl | Jauhettua kanelia |
200 g | Voita |
1 rkl | Ruokasoodaa |
10 dl | Vehnäjauhoja |
Toimi näin
-
Sekoita voi, siirappi ja sokeri kattilassa. Kuumenna seosta, kunnes kaikki on sulanut.
-
Kaada seos yleiskoneeseen, lisää mausteet ja kerma.
-
Sekoita ruokasooda ja vehnäjauhot ja lisää ne sitten seokseen.
-
Anna yleiskoneen vaivata taikinaa; siitä voi tulla melko löysää.
-
Kääri taikina muovikelmuun ja anna sen vetäytyä jääkaapissa vuorokauden ajan. Ota se esiin noin tuntia ennen leipomista.
Mitä pidit reseptistä?