Ainesosat
| 150 g | tuorejuustoa |
| 40 g | sokeria |
| 1 tl | nestemäistä vaniljauutetta |
| 2 | munaa |
| 90 g | fariinisokeria |
| 90 g | kasviöljyä |
| 2 rkl | kuohukermaa |
| ½ tl | kanelijauhetta |
| ½ tl | piparkakkumaustetta |
| ½ tl | inkiväärijauhetta |
| ½ tl | merisuolaa |
| 100 g | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 rkl | leivinjauhetta |
| 160 g | raastettua porkkanaa |
| 60 g | saksanpähkinän ytimiä, hienonnettuna |
| ½ | appelsiinin kuori |
Toimi näin
-
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää öljy, sitten kerma ja mausteet. Lisää jauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe.
-
Kun taikina on tasaista, lisää raastetut porkkanat, hienonnetut saksanpähkinät ja appelsiinin kuori.
-
Leikkaa ympyrä leivinpaperista, joka sopii voidellun piirakkavuoan (20 cm) pohjalle, ja laita se vuokaan. Kaada taikina vuokaan.
-
Aseta monitoimiritilä matalaan asentoon ja aseta vuoka ritilälle. Aloita valmistus. Ohjelma ROAST/BAKE 40 minuuttia 160°C:ssa.
-
Valmista sillä välin kuorrutus. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljauute kulhossa. Vatkaa 2-3 minuuttia, kunnes seos on kermainen. Aseta sivuun viileään paikkaan.
-
Kun kakku on jäähtynyt, levitä kuorrutus sen päälle. Ripottele päälle loput saksanpähkinät.