Ainesosat
100 g | Huoneenlämpöistä voita |
1 | Hyppysellinen suolaa |
80 g | Tomusokeria |
1 | Kananmuna |
200 g | Jauhoja |
35 g | Voita |
35 g | Sokeria |
1 tl | Kanelia |
6 | Royal Gala -omenaa |
1 rkl | Crème fraîchea |
Toimi näin
-
Valmista taikina: sekoita pehmeä voi, suola ja tomusokeri käsin tai sekoittimella. Lisää kananmuna ja sekoita voimakkaasti. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
-
Vaivaa taikinaa käsin poistaaksesi voijäämät. Kääri se muovikelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
-
Valmista karamellisoidut omenat: kuori omenat ja poista siemenkodat, leikkaa ne sitten kuutioiksi. Kuumenna pannusi kunnes Thermo-Signal on täysin punainen ja lisää ainekset.
-
Kuumenna voi sokerin kanssa pannulla valmistaaksesi kullanruskean karamellin. Lisää omenat karamelliin ja kypsennä keskilämmöllä noin kymmenen minuuttia, kunnes karamellista on haihtunut kosteus. Lisää kaneli ja sekoita.
-
Kuumenna uuni 180°C.
-
Voitele Ingenio-pannun sisäosa. Kauli murotaikina noin 3 mm paksuiseksi ja vuoraa Ingenio-pannun sisäosa. Levitä karamellisoidut omenat tasaisesti ja silota pinta mahdollisimman tasaiseksi. Laita sivuun.
-
Muotoile jäljellä oleva taikina palloksi, kauli se sitten jälleen leivinpaperin päällä kunnes se on noin 3 mm paksu.
-
Leikkaa Halloween-kuvio (Skellington) taikinaan terävällä pikkuveitsellä ja aseta se sitten pakastimeen noin kymmeneksi minuutiksi.
-
Ota kuvioitu taikina pois pakastimesta, käännä se piirakan päälle ja poista leivinpaperi varovasti. Muotoile taikina sormin niin, että se sopii piirakkaan.
-
Käytä sutia poistaaksesi ylimääräinen jauho ja sen jälkeen peitä piirakka juoksevalla crème fraîchella.
-
Laita piirakka uuniin ja paista 40 minuuttia.
-
Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.