Ainesosat
Pohja: | |
85 g | raakoja saksanpähkinöitä |
90 g | pehmeitä tuoreita taateleita |
15 g | kuivattua kookosta |
15 g | raakakaakaojauhetta |
30 ml | vastakeitettyä espressoa |
15 ml | sulatettua kookosöljyä |
1/8 tl | vaaleanpunaista Himalajan suolaa |
Kahvimousse: | |
75 g | liotettuja raakoja cashewpähkinöitä |
160 ml | kookoskermaa |
50 g | pehmeitä tuoreita taateleita |
35 ml | kookosmaitoa |
15 g | jauhettuja kahvipapuja |
15 g | raakakaakaojauhetta |
1/8 tl | vaaleanpunaista Himalajan suolaa |
Mascarpone: | |
75 g | raakoja cashewpähkinöitä |
160 ml | kookoskermaa |
40 ml | vaahterasiirappia |
40 ml | sulatettua kookosöljyä |
15 ml | sitruunamehua |
1/8 tl | vaaleanpunaista Himalajan suolaa |
Toimi näin
-
Valmista pohja: laita saksanpähkinät, kuivattu kookos, kaakaojauhe, jauhetut kahvipavut ja suola monitoimikoneeseen ja sekoita. Lisää sitten taatelit, vastakeitetty espresso ja kookosöljy. Sekoita taikina hyvin, jotta kaikki ainekset yhdistyvät.
-
Siirrä taikina 15x15 cm neliövuokaan tai 10 pyöreään silikonikuppiin. Paina taikina käsin ja sitten lusikan pohjaa apuna käyttäen mahdollisimman tasaiseksi. Anna seistä jääkaapissa kahvimoussen valmistuksen ajan.
-
Valmista kahvimousse: laita liotetut raaka cashewpähkinät tehosekoittimeen.
-
Lisää kookoskerma, taatelit, espresso, vaahterasiirappi, raakakaakaojauhe ja suola. Sekoita, kunnes saat melko sileän seoksen.
-
Lisää lopuksi kookosmaito ja sekoita uudelleen, kunnes kaikki aineet ovat hyvin sekoittuneet. Kaada seos pohjan päälle. Anna seisoa pakastimessa vähintään tunnin ajan, jotta kerrokset eivät sekoitu keskenään.
-
Valmista kookosmascarpone: laita kaikki ainekset tehosekoittimeen paitsi kookosöljy. Sekoita, kunnes seos on sileää. Lisää sitten sulatettu kookosöljy. Sekoita uudelleen, kunnes kaikki aineet ovat hyvin sekoittuneet.
-
Laita kahvimousse pieniin pyöreisiin tai quenelle-muotoisiin silikonimuotteihin. Pakasta vähintään 3-4 tuntia ennen kuin irrotat muotista. Kun ne on irrotettu, aseta ne kakkujen päälle. Tarjoile!
Mitä pidit reseptistä?