Ainesosat
| Muffineihin: | |
| 1,2 dl | kasvipohjaista maitoa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 6 rkl | auringonkukkaöljyä tai sulatettua ja jäähdytettyä kookosöljyä |
| 1,2 dl | paksua kasvipohjaista jogurttia |
| 1 dl | vaaleaa fariinisokeria |
| 1 tl | vaniljaesanssia |
| 1,8 dl | vehnäjauhoja tai gluteenittomia vehnäjauhoja |
| 0,4 dl | kaakaojauhetta |
| 1 rkl | kahvijauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| Hyppysellinen suolaa | |
| Voikreemiin: | |
| 100 g | vegaanista voita, pehmeää |
| 1 tl | vaniljaesanssia |
| 250-300 g | tomusokeria |
| 2 rkl | kasvipohjaista maitoa |
| Koristeluun: Syötäviä kukkia tai pieniä suklaamunia |
Toimi näin
-
Muffineihin:
-
Kuumenna uuni 180°C ja laita 12-14 vuokaa muffinssipeltiin. Lisää kasvipohjainen maito ja sitruunamehu kulhoon ja sekoita. Lisää sitten auringonkukkaöljy tai kookosöljy, kasvipohjainen jogurtti, sokeri ja vaniljaesanssi. Vatkaa taikina tasaiseksi.
-
Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, kahvijauhe, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää suola ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi, varo ettei vatkaa liikaa. Jaa taikina vuokien kesken, täytä ne ¾. Laita uuniin ja paista muffineja 16-18 minuutin ajan.
-
Voikreemiin: Vatkaa vegaaninen voi kunnes se on sileää, vatkaa sitten vähitellen vanilja, tomusokeri ja kasvipohjainen maito. Vatkaa 2-3 minuutin ajan, kunnes se on kuohkeaa.
-
Koristeluun: Pursota voikreemi muffinien päälle ja lisää pieni suklaamuna tai syötäviä kukkia.