Hoppa till innehållet

Reseptit

Kaikki reseptit on tarkoitettu OBH Nordican Ice Cream Box -jäätelökonetta varten ja valmiin jäätelön määrä on noin 1,5 litraa. Jos valmistat jäätelöä Tasty Duo -jäätelökoneella, tulee kaikkia reseptien aineksia käyttää vain puolet alla mainitusta määristä. Käyttääksesi reseptejä jäätelökoneissa Ice Cream Maker ja Ice Cream Tasty Duo, valmista puolet määrästä ja jaa seos kahteen jäätelökoneen mukana tulevaan kulhoon.

vaniljglass

Ranskalainen vaniljajäätelö

Noin 1,5 litraa valmista jäätelöä:
3 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
100 g sokeria
3 dl kuohukermaa
1 vaniljatangon siemenet

 

Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi siemenet ulos veitsellä. Kaada maito, vaniljatangon siemenet ja vaniljatangon puolikkaat kattilaan ja anna kiehahtaa. Vatkaa kananmunat ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Poista vaniljatangon puolikkaat lämpimästä maidosta. Kaada vaniljamaito muna- ja sokeriseokseen ohuena nauhana seosta koko ajan vatkaten tai sekoittaen. 

Kaada seos takasin kattilaan ja kuumenna sitä miedolla lämmöllä, kunnes se alkaa hieman paksuuntua (muistuttaa koostumukseltaan vaniljakastiketta). Juoksettumisen välttämiseksi seoksen lämpötila ei saa ylittää 85 astetta. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä (mielellään kylmässä vesihauteessa). Kun seos on jäähtynyt, sekoita sen joukkoon vatkaamaton kerma. Siirrä kulho sen jälkeen jääkaappiin ja anna sen olla siellä mielellään yön yli. Seoksen tulee olla jääkaappikylmää, kun se kaadetaan jäätelökoneeseen. Anna jäätelökoneen käydä, kunnes jäätelö on saavuttanut oikeanlaisen koostumuksen.

Suklaajäätelö

3 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g sokeria
3 dl kuohukermaa
1 vaniljatangon siemenet
100 g tummaa suklaata

 

Valmista kuten ranskalainen vaniljajäätelö, mutta lisää 100 g hienonnettua tummaa suklaata kuumaan seokseen. Sekoita hyvin kunnes suklaa on sulanut. Viimeistele resepti kuten ranskalainen vaniljajäätelö.

chokladglass

sorbet

Vadelmasorbetti

225 g hienoa sokeria
2 dl vettä
750 g vadelmia (mieluiten pakastettuja)
2 rkl nestemäistä glokoosia tai juoksevaa hunajaa
Pienen sitruunan mehu

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna seos hitaasti ja anna sen kiehahtaa, kunnes sokeri on sulanut. Kun sokeri on sulanut, lisää nestemäinen glukoosi tai juokseva hunaja ja marjat.  Anna hautua 5 minuuttia. Puserra seos siivilän läpi, jos et pidä marjojen siemenistä. Lisää sitruunan mehu. Anna seoksen jäähtyä hyvin jääkaapissa, usean tunnin ajan. Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna jäätelökoneen käydä, kunnes jäätelö on saavuttanut oikeanlaisen koostumuksen. Siirrä sorbetti kannelliseen muoviastiaan ja säilytä pakastimessa.

Marja-jogurttijäätelö 

220 g hienoa sokeria
2,5 dl vettä
150 g marjoja (tuoreita tai pakastettuja)
2 dl vaniljajogurttia

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna seos hitaasti ja anna sen kiehahtaa, kunnes sokeri on sulanut. Kun sokeri on sulanut, lisää marjat ja kiehauta uudelleen.  Puserra seos siivilän läpi. Anna seoksen jäähtyä hyvin jääkaapissa, usean tunnin ajan. Lisää vaniljajogurtti ja sekoita hyvin. Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna jäätelökoneen käydä, kunnes jäätelö on saavuttanut oikeanlaisen koostumuksen.. Siirrä sorbetti kannelliseen muoviastiaan ja säilytä pakastimessa. Jäätelö säilyy pakastimessa noin kolme kuukautta

yoghurtglass

rocky_road

 

Rocky Road –jäätelö 

3 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g sokeria
3 dl kermaa
1 vaniljatangon siemenet
100 g suklaata
100 g pieniä vaahtokarkkeja
50 g of chocolate chips -keksejä (tumma-, maito-, tai valkosuklaa)
50 g karkeaksi hienonnettuja pekaanipähkinöitä

Valmista kuten suklaajäätelö. Kun jäätelökone on käynyt 20 minuuttia, lisää vaahtokarkit, Chockolate Chips -keksit ja hienonnetut pekaanipähkinät

 

Persikka-kermajäätelö  

3 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g sokeria
3 dl kermaa
1 vaniljatangon siemenet
2 rkl persikkasnapsia (halutessasi voit jättää tämän ainesosan pois)
100 g pilkottuja persikoita

Valmista kuten ranskalainen vaniljajäätelö, mutta lisää 2 rkl persikkasnapsia jäähtyneeseen seokseen. Kun jäätelökone on käynyt 20 minuuttia, lisää 100 g pilkottuja persikoita. Jos käytät tuoreita persikoita, kuori ne ensin.

persikoglass

Tuote lisätty ostoskoriin